UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МВС розповіли, скільки людей треба евакуювати з Сумщини

Людей розміщують переважно у сусідніх регіонах.

У Сумській області необхідно евакуювати близько 45 тисяч людей через небезпеку від російських обстрілів. Для цього залучають найкращих добровольців із лав Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, які проходять спеціальну підготовку.

Евакуація є плановою, а не терміновою, і її головною метою є забезпечення безпеки найбільш вразливих категорій населення, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, слова якого цитує «Укрінформ». Посадовець зазначив, що вже евакуювали близько 21 тисячі людей, із яких 5 тисяч – діти.

Читайте також: Важливо знати: як підготуватися до евакуації

«Ця евакуація має бути системною, і ми будемо переконувати тих, хто не бажає виїжджати, особливо у випадку з дітьми», – зазначив Клименко. Він підкреслив, що місцева влада разом із сусідніми регіонами робить усе можливе для розміщення переселенців, переважно в Полтавській та Київській областях.

Клименко додав, що попри зменшення кількості артилерійських обстрілів, авіаційні удари, зокрема із застосуванням керованих авіаційних бомб (КАБів), все ще становлять серйозну небезпеку. Наближення опалювального сезону ускладнює ситуацію, роблячи забезпечення теплом і безпекою ще важчим, що й обумовлює необхідність евакуації.

Читайте також: Евакуація з небезпечних місць: чи можуть відмовити людині без документів

Нагадаємо, що за нещодавніми даними міської військової адміністрації Покровська, російські війська знаходяться на відстані близько 10 кілометрів від околиць міста. Місцевих мешканців закликають терміново евакуюватися, оскільки росіяни можуть почати масові бомбардування авіацією.