UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МВС не виключають версії вбивства трьох мітингувальників на Грушевського беркутівцями

За всіма фактами вбивств розслідується кримінальне провадження, проводяться слідчі заходи, призначено експертизи.

Серед версій вбивства з вогнепальної зброї трьох учасників протистояння між мітингуючими і правоохоронцями на вулиці Грушевського в Києві розглядається також і можливе вчинення цього злочину співробітниками міліції.

"Розглядається декілька версій скоєння цих вбивств співробітниками "Беркута", - сказав у п'ятницю на прес-конференції в Києві перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віталій Сакал.

Він підкреслив, що не можна відкидати жодну з версій, в тому числі і цю.

За його словами, місце вчинення цих злочинів досі ще не встановлено.

У свою чергу, заступник начальника головного слідчого управління МВС України Олег Татаров розповів: "Відпрацьовується така версія - вчинення вбивства невстановленими особами. Це офіційна версія, а невстановлені особи - це можуть бути різні люди, їх може бути безліч... Це і хуліганські мотиви, і з метою провокації".

Сакал нагадав, що за всіма фактами вбивств розслідується кримінальне провадження, проводяться слідчі заходи, призначені експертизи.

- МВС заявило про підготовку можливої провокації з новою жертвою

"Встановлено, що зброю та набої, які використовувалися для вчинення цих вбивств, це мисливські патрони. Це вже висновок судової експертизи. Найімовірніше, це вогнепальну гладкоствольну зброю. Хочу підкреслити, що патрони, які використовувалися для вчинення вбивства, органами внутрішніх справ не використовувалися, та на озброєнні не перебувають. Немає таких патронів", - розповів він.

При цьому Сакал підкреслив, що висновку комплексної судової медичної експертизи тіл ще немає.

Як повідомлялося, безпосередньо під час масових заворушень на вул.грушевського загинули дві людини: громадянин України і громадянин Республіки Білорусь. 25 січня в лікарні після отриманого 22 січня вогнепального поранення (також на вулиці Грушевського) помер житель Львівської області. У столичній прокуратурі підтвердили цю інформацію, уточнивши, що всі вони були вбиті з застосуванням зброї, пристосованого для стрільби мисливськими патронами, зарядженими картеччю і кулями. !zn

Читайте також:

Захарченко не буде очолювати МВС у новому Кабміні

На Грушевського від зупинки серця помер капітан СТ

HRW звинуватила українську міліцію в прицільної стрільби журналістів та медиків

Бійці внутрішніх військ мерзнуть і хочуть додому: анонімне інтерв'ю з екс-ВВшником