UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МВС дали рекомендації щодо правил безпеки в День Незалежності

Краще уникати місць скупчення людей на вулицях та все ж перейти в укриття під час повітряних тривог. 

Зважаючи на війну, у День незалежності не виключається вірогідність завдавання ворогом нової серії  ракетних ударів. В МВС озвучили  рекомендації про правила безпеки на 24 серпня.

Читайте також: Окупанти почали «вітати» українців із Днем Незалежності – є «прильоти» у Запоріжжі

"Сигнал "повітряна тривога" не можна ігнорувати, а цього тижня необхідно особливо уважно виконувати рекомендації щодо заходів безпеки. Цьогоріч кількість масових заходів мінімізована, це вимушений та необхідний крок у період воєнного стану", – зазначила речниця МВС Альона Матвєєва під час брифінгу в відомтстві.  

У місцях проведення заходів працюватимуть посилені наряди, кінологи, вибухотехніки, слідчо-оперативні групи для реагування на повідомлення про виявлення чи застосування вибухових пристроїв, вогнепальної зброї, виникнення пожеж або інших надзвичайних ситуацій.

За її словами, можлива активізація роботи диверсійних груп противника щоби дестабілізувати ситуацію всередині країни.

Читайте також: В МВС розповіли, до чого готуватися українцям на День Незалежності

"Тож прохання до громадян уникати місць скупчення людей, не порушувати режим комендантської години та перебувати в укриттях під час повітряних тривог", — резюмувала спікерка МВС.

Раніше ми інформували де безпечно перечекати повітряну тривогу, а в випадку, якщо авіаудар застав вас на вулиці, що може вберегти від уламків.

Також раніше ветеран та учасник теперішніх бойових дій у серії відеороликів "Якщо війна" більш розлого озвучив алгоритм дій під час авіаудару та артобстрілу.