UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МОЗ пояснили, як мають працювати школи у червоній зоні

Часто рішення на місцях суперечать ухвалам Кабміну.

Рішення обласних комісій з питань ТЕБ та НС про закриття всіх шкіл у червоній зоні карантину суперечить ухвалі уряду. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін під час брифінгу представників МОЗ.

За його словами, у постанові №1236 йдеться, що у червоній зоні дозволяється робота навчальних закладів, якщо 100% працівників вакциновано. Також у документі зазначено, що дитячі садки та початкові класи шкіл мають працювати незалежно від карантинної зони та вакцинованих вчителів.

«На моє переконання, рішення обласних комісій ТЕБ та НС не повинні суперечити ухвалі уряду №1236. На моє переконання, в сферах навчання має продовжуватися», – сказав Ігор Кузін.

Він додав, що зараз МОЗ спільно з ДСНС вивчає питання повноважень обласних комісій ТЕБ та НС та найближчим часом підготує роз'яснення. Тому на місцях залишаються чинними правила, встановлені місцевою владою. Наразі повністю закриті школи у Києві, Львові, Херсоні та Сумах.

Читайте також: Червона зона у Києві: як працюватимуть столичні театри

Як відомо, вже з 8 листопада в Україні набирає чинності наказ МОЗ про усунення від роботи невакцинованих працівників тих професій, для яких щеплення проти коронавірусу є обов'язковими. Важливо, що звільняти працівника через відсутність щеплення є незаконним, для цього відсутні правові підстави.

Детальніше про вакцинацію у школах читайте у статті Оксани Онищенко "Обов'язкова вакцинація вчителів. Три питання, на які немає відповідей"