UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МОЗ планують створити до 50 центрів COVID-вакцинації

Також, за словами Степанова, в Україні створять мобільні бригади з імунізації населення. 

В Україні для вакцинації коронавірусу планують створити до 50 центрів. Усі вони будуть створені за прикладом деяких країн Євросоюзу. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час пресбрифінгу в четвер, 24 грудня.

Він також зазначив, що центри будуть працювати щоденно по 10 годин.

"Такі центри мають бути оснащенні необхідним обладнанням. Ми дивимось, щоб ми розгорнули близько 50 центрів, і вони будуть працювати за нашим планом", - зазначив Степанов.

За його словами, в Україні також створять мобільні бригади з імунізації, які зможуть здійснювати близько 190 тисяч щеплень за тиждень.

Читайте також: В Україні затвердили план вакцинації населення від коронавірусу

Раніше голова МОЗ Максим Степанов повідомляв, що Україна має можливість закупити 8 млн доз вакцини для 4 млн населення. За попередніми підрахунками, країні для повної вакцинації потрібно 15 млрд доларів, а сьогодні є майже в шість разів менше

Тож Україна веде переговори з іншими країнами щодо можливості постачання надлишків вакцини. Ще 8 млн доз наша країна має отримати в рамках європейської ініціативи COVAX, однак на сьогодні проєкт опинився під загрозою закриття.