UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МОЗ назвали причину смерті вакцинованої військової

Алергії на компоненти вакцини у померлої не було. Після щеплення та у день смерті вона на здоров’я не скаржилася.

Причиною смерті жінки-військовослужбовця в Одеській області, яка нещодавно була щеплена від коронавірусу, стала гостра серцево-судинна недостатність, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я із посиланням на висновки судово-медичної експертизи.

«Причина смерті військовослужбовиці, яка померла у вівторок в Одеській області, –  гостра серцево-судинна недостатність. У неї також встановлено атеросклеротичний кардіосклероз», - зазначили у міністерстві.

Після повідомлення про смерть жінки, згідно з протоколами МОЗ, було розпочато розслідування. Розтин померлої проводили одеські лікарі.

Результати розтину розглянуть на засіданні регіональної групи оперативного реагування на несприятливі події після імунізації.

Читайте також: Степанов розповів, скільки в Україні виявили побічних ефектів від вакцини проти COVID-19

Нагадаємо, 23 березня в Одеській області в позаслужбовий час померла жінка-військовослужбовець за контрактом. 21 березня вона отримала щеплення від коронавірусу перед відправкою в зону проведення ООС.

За словами начальника медичної служби військової частини, де померла проходила службу, скарг на стан здоров'я жінка-військовослужбовець не висловлювала. Але вона страждала на гіпертонію.

Протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, у жінки не було. У день, коли військовій ввели вакцину, з того ж флакона вакцини були щеплені ще дев'ять осіб. Після щеплення і вранці 23 березня вона на здоров'я не скаржилася.