UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МОЗ назвали області з найнижчими темпами вакцинації від COVID-19

В Україні 45% населення отримали перше щеплення від коронавірусу.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що  у чотирьох областях України:  у Волинській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях спостерігаються найнижчі темпи вакцинації від коронавірусу.

За його словами, ці області є антилідерами за охопленнями вакцинацією серед дорослого населення.

"Станом на 9 грудня кількість проведених щеплень вже перетнула позначку в 26 мільйонів", – наголосив санлікар.

Кузін також підкреслив: "З початку вакцинальної кампанії 45% дорослих українців отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19, а 39% - завершили курс імунізації".

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що у 16 регіонах України однією дозою вакциновано від коронавірусу 40% дорослого населення.

З 9 грудня в Україні почне діяти новий розширений перелік професій, для яких вакцинація від коронавірусу єобов'язковою. Правила про необхідність щеплення тепер стосуватимуться працівників центральних органів виконавчої влади та стратегічних підприємств.

Читайте також: В ООН вважають обов'язкову вакцинацію порушенням прав людини

Чи дійсно обмеження для людей, які не мають сертифікатів про вакцинацію та запровадження списків професій, що підлягають обов'язковій імунізації допомагають упоратися із третьою хвилею COVID-19 читайте у статтях Алли Котляр "Велика госпіталізація: чому так багато українців помирає від коронавірусу" та "Вакцинальна кампанія: як владі завоювати довіру людей" у ZN.UA.