UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МОЗ нагадали критерії госпіталізації хворих із підозрою чи підтвердженим COVID-19

Одразу госпіталізувати слід тих пацієнтів, у яких наявний хоч один із необхідних критеріїв. 

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов у ході пресбрифінгу в п'ятницю, 6 листопада, нагадав клінічні критерії, згідно з якими хворим із підозрою чи підтвердженим COVID-19 показана госпіталізація. 

До ознак, через які слід одразу госпіталізувати хворого із підозрою чи підтвердженим COVID-19, належать:

Незважаючи на розроблені критерії, кисню в лікарнях не вистачає - люди задихаються, лікарі та медперсонал поголовно хворіють, а захисту немає. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив голова редакційної ради OBOZREVATEL, президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський, який раніше хворів на коронавірус.

"В реанімаційне відділення, навіть за гроші, черга. Чоловік чекав чергу і, схоже, не дочекався. Підключили до ШВЛ, але, видно, пізно ... Будьте прокляті і лікуйтеся, як прості люди, особливо своїх батьків (лікуйте- ред. ). Нехай почекають без кисню чергу в реанімацію або коли кисень закінчується в усьому відділенні", - написав він.

Читайте також: Степанов заперечує імовірність введення в Україні "чорних зон"

В Україні упродовж четверга, 5 листопада, зафіксували 9 721 новий випадок COVID-19. За весь час пандемії діагностували 440 188 випадків захворювання коронавірусом. Всього видужали 195 544 особи, 8 125 - померли від ускладнень. 

Крім того, станом на п'ятницю, 6 листопада, в Україні середній показник завантаженості ліжок складає 63,2% . Набільше завантажені ліжкомісця, передбачені для хворих на коронавірус у Полтавській, Житомирській і Рівненській областях. Там цей показник перевищує 79%.