UA / RU
Підтримати ZN.ua

НМТ-2023: як зареєструватися випускникам з окупованих територій

Для цього існують певні правила.

Через військове вторгнення РФ освітній процес в Україні зазнав змін. Так, у 2023 році випускники складатимуть національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО. У пресслужбі Міністерства освіти і науки розповіли, як випускникам з тимчасово окупованих територій (ТОТ) зареєструватися для участі у мультитесті.

Як зареєструватися на НМТ випускникам з ТОТ

У МОН зазначили, що для участі у національному мультипредметному тесті важливим етапом є завантаження документа, що посвідчує особу, та реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП).

Читайте також: Реєстрація на НМТ- 2023: перелік документів та вимоги до оформлення

Оскільки випускники із ТОТ можуть не мати реєстраційних документів з причин, що не залежали від їхніх дій та волі і на які вони не могли вплинути, то для надання їм можливості зареєструватися на НМТ у МОН пропонує такий порядок дій:

Читайте також: НМТ: тестування може містити завдання профільного рівня

У МОН наголосили, що необхідною умовою реєстрації у такому випадку є подання вступником із ТОТ заяви до регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти щодо реєстрації для участі в НМТ на підставі довідки.

При реєстрації на НМТ під час створення персонального кабінету необхідно обрати тип документа «Свідоцтво про народження» та, якщо треба, поставити позначку «Підтверджую, що не маю РНОКПП» і завантажити необхідні сканкопії.

Нагадаємо, для вступників створили відеоінструкцію, як зареєструватися на НМТ-2023. Щоб успішно зареєструватися для складання тесту, треба зробити певні кроки.