UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МОН назвали області, де вакциновано від COVID-19 найбільше освітян

Всього в країні першу дозу вакцини  отримали 87,3% педагогів.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет  заявив, що двома дозами вакцини від COVID-19 в Україні вже щеплено понад 730 тисяч педагогічних працівників.

За словами міністра, одну дозу вакцини від COVID-19 отримали 87,3% освітян.

Шкарлет назвав також регіони-лідери за кількістю щеплених педагогічних працівників першою дозою вакцини від коронавірусу, серед яких:  Миколаївська – 93,6%, Київська – 92,8%, Харківська – 92,5%, Донецька – 92,1% та Тернопільська області – 90,3%.

У МОН наголосили, що показник вакцинованих освітян у закладах вищої освіти (принаймні однією дозою) наближається до 80%.

Педагогів, які відмовляються від обов’язкової вакцинації, почнуть відсторонювати від роботи з 8 листопада.

Дискусії щодо доцільності вакцинації представників професій, які багато контактують з людьми, тривали давно. На початку жовтня МОЗ офіційно затвердило перелік та попередило: з листопада вчителів, які відмовляються від вакцинації, відсторонюватимуть від роботи.

Читайте також: МОЗ відслідковуватиме кожен випадок медвідводу з вакцинації для вчителів

Чому обов’язковою вакцинацією педагогів можна досягнути протилежного результату і як мотивувати вчителів захиститись від ковіду, читайте у статті Оксани Онищенко «Обов’язкова вакцинація вчителів. Три питання, на які немає відповіді» у ZN.UA.