UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони виявлено порушень на 10 млрд грн: Умєров анонсував нові кримінальні справи

Міноборони співпрацює з правоохоронцями та спецслужбами.

Під час внутрішнього аудиту Міністерства оборони України за останні 4 місяці виявлено порушень на понад 10 мільярдів, які були вчинені раніше. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров у Facebook.

За словами Умєрова, новини про затримання та кримінальні справи, які з'явилися останнім часом - це зміни, які буде помітно все частіше. 

Читайте також: Умєров обговорив з новим міністром оборони Польщі інцидент з російською ракетою у польському небі

“Один з пріоритетів команди Міністерства оборони – вичищення системи від недоброчесних учасників - всередині установи і зовні. Активно працюємо над цим – в тісній співпраці з правоохоронними органами викорінюємо прояви корупції. Система чинить опір, однак ми його здолаємо”, – переконаний міністр.

Як зауважив Умєров, наповну зміг запрацювати внутрішній аудит Міноборони та оновлена Генеральна інспекція Міністерства оборони. Вони вже виявили багато порушень.

“Тісно співпрацюємо з правоохоронцями та спеціальними службами, тому попереду будуть ще новини”, – анонсував міністр.

Читайте також: Слово "демобілізація" ми можемо використовувати тільки після завершення війни — Умєров

Нагадаємо, 29 грудня 2023 року ДБР повідомило про затримання у Львові бізнесмена Ігоря Гринкевича, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони, який пропонував 500 тисяч доларів США одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.