UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони України немає інформації про новий повторний наступ РФ на Київ

Незважаючи на це, загроза Києву та всій території України зберігається постійно.

Міністерство оборони України поки що не бачить ознак підготовки повторної атаки на Київ з боку російських окупантів. Про це під час єдиного телемарафону новин повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, серед киян була посіяна паніка.

"Станом на сьогоднішній день у нас немає інформації, яка свідчила б про можливий ось сьогодні наступ (на столицю – ред.)", - сказала Маляр.

При цьому вона уточнила, що сьогодні важливо розуміти, що загроза Києву та усій території України зберігається постійно. Захоплення столиці - найпростіший і найшвидший для ворога спосіб встановити контроль над усією Україною.

"Водночас ворог може створювати і нагнітати такі панічні хвилі, як цього разу (досить швидко поширилася інформація про нібито можливу нову атаку ворога о 4 ранку 28 травня – ред.)", - сказала заступник міністра оборони.

За словами Маляр, проведений аналіз встановив, що спочатку ця інформація з'явилася в російських соцмережах, а вже потім до її поширення доклали зусиль українські "небайдужі громадяни".

Раніше російські медіа повідомили про те, що Путін знову обговорює наступ з півночі, головною метою якого є Київ. Джерела "Медузи" тоді уточнювали, що у Кремлі "навіть сподіваються на повномасштабну перемогу" у війні Росії проти України.

Нагадаємо, минулий наступ російських військ на столицю України провалився ще в березні. Тоді українські бійці змусили Росію відвести війська.