UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони України назвали мету ракетного терору РФ проти українців

Війська РФ для обстрілу міст України застосовували дальні бомбардувальники Ту-22М3, та берегові ракетні комплекси "Бастіон".

Речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник під час брифінгу заявив, що РФ проводить кампанію ракетного терору проти мирного населення України.

За його словами, війська РФ хочуть зламати дух і зруйнувати єдність громадян України.

"Останніми днями ворог завдав низку ударів із застосуванням ракет повітряного та наземного базування по об'єктах цивільної інфраструктури в місті Київ та в Київській, Черкаській, та Одеській областях. Агресор цинічно завдав ракетного удару по ТЦ у місті Кременчук, де перебувало на той час понад 1000 цивільних людей", - наголосив речник.

Війська РФ для обстрілу міст України застосовували дальні бомбардувальники Ту-22М3, та берегові ракетні комплекси "Бастіон".

Читайте також: Ракетний удар по ТРЦ у Кременчуці: більшість знайдених тіл загиблих – невпізнані

Міністерство оборони Росії заперечує те, що вчора війська РФ здійснили ракетний обстріл по ТЦ Кременчука, в якому знаходилося близько тисячі цивільних громадян.

У понеділок, 27 червня, російські окупаційні війська завдали ракетного удару по торговому центру у місті Кременчук Полтавської області у момент, коли там перебували щонайменше 1000 людей. 

Точне число жертв наразі назвати важко - наразі їх 18, на місці ще працюють ДСНС. У день ракетного удару по ТРЦ правоохоронці отримали понад 40 заяв про зникнення людей.