UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони розповіли, від яких чинників залежить демобілізація військових

За словами Лазуткіна, захисники самі розуміють, що зараз потрібне насамперед поповнення на полі бою. 

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін назвав складним процесом роботи над законопроєктом про демобілізацію. В інтерв'ю виданню NV він наголосив, що консультації щодо цього йдуть постійно, але багато що буде залежати від ситуації на фронті, темпів мобілізації, західної допомоги й того, чи будуть партнери дотримуватися дедлайну її постачання.

"На це впливає і підготовка тих людей, які будуть виконувати бойові задачі, і ефективність застосування сил і засобів безпосередньо на полі бою, — продовжив військовий. — Це дуже комплексне питання, яке має вирішуватися узгоджено з Генеральним штабом, військовим керівництвом, Міністерством оборони і всіма структурами, які до цього дотичні". 

Він додав, що військові самі розуміють, що зараз потрібне насамперед поповнення на позиціях, де тривають активні бойові дії. 

"Військові ситуацію розуміють, прекрасно розуміють, і ми будемо робити все можливе для того, щоб в майбутньому кількість ротацій, як мінімум, відповідала потребі у відновленні тих людей, які знаходяться на лінії фронту", — зауважив він. 

Читайте також: Загальна мобілізація: чи можуть вручити повістку при перетині кордону

Нагадаємо, з нового мобілізаційного законодавства прибрали норму про демобілізацію та ротацію військових, які воюють вже третій рік. Та у квітні в Міноборони пообіцяли, що найближчими місяцями з'явиться версія окремого законопроєкту, який стосуватиметься виключно цих питань.