UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міноборони є великий план, як перетворити "Резерв+" на ТЦК онлайн — заступниця Умєрова

За словами Черногоренко, додатком щодня користуються 100 тисяч людей. 

Заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко розповіла, що відомство планує перетворити мобільний застосунок "Резерв+" в онлайн-ТЦК. В інтерв'ю Forbes Ukraine вона навела приклад, що там може з'явитися опція рекрутингу з можливістю або підписати контракт, або мобілізувати у "два кліки".

Окрім цього, там потенційно можна буде оформити відстрочку трьох видів: для багатодітних сімей, людей з інвалідністю та студентів денної форми навчання.

"Іноді користувачі плутають "Резерв+" з абсолютним захистом від необхідності виправлення своїх даних в ТЦК. Це не відповідає дійсності, — розповіла спікерка. — Для повної інтеграції онлайн-послуг, таких як постановка на військовий облік, потрібен час. Це займе близько пів року, аби вибудувати роботу бекенд системи у ТЦК". 

Вона зауважила, що додатком щодня користуються 100 тисяч людей. 

Читайте також: ВЛК у Києві працюватимуть цілодобово — КМВА

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко розповіла, що відомство разом з МОЗ зараз працюють для впровадження електронних направлень на військово-лікарську комісію для військовозобов'язаних та чинних військових. Їх відправлятимуть через мобільний застосунок "Резерв+"