UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінкульті вважають «не до кінця правильною та виваженою» мобілізацію представників культури

За словами Карандєєва, працівників стає менше не тільки там, де «не втримали стіни».

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

В.о міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв піддав критиці мобілізацію представників української культури. На форумі «Культура під час війни. Людський капітал» він заявив, що вона є «не до кінця правильною та виваженою», передає «Інтерфакс-Україна».

За словами Карандєєва, міністерство втрачає людей не тільки там, де «не витримали стіни». Також співробітників стає менше «внаслідок не до кінця грамотної та виваженої на сьогодні політики щодо мобілізації представників української культури». Він сказав, що продовжить говорити про цю проблему.

Читайте також: Завдяки тому, що електронних повісток немає у законі про мобілізацію, його прийняли політичні сили — Веніславський

В.о міністра додав, що багато закладів культури зачинили свої двері, адже у них не залишилося співробітників, що забезпечували їхню роботу. За його словами, варто знайти підхід, який збереже людей, бо вони несуть своєю діяльністю «те важливе, що нам сьогодні потрібно».

Нагадаємо, раніше гендиректор ДП «Ліси України» повідомляв, що зараз працівники його підприємства отримують у 10 разів більше повісток, ніж минулого року. За його словами, темпи мобілізації зросли, а з кадровим голодом борються за допомогою залучення молоді.