UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мін’юсті назвали дату початку великого розпродажу тюрем

Першим стане «Ірпінський виправний центр» у Коцюбинському.

У Міністерстві юстиції України анонсували початок «великого розпродажу тюрем». У четвер, 6 серпня, в заході візьмуть участь міністр юстиції Денис Малюська та його заступниця Олена Висоцька.

«Міністр юстиції Денис Малюська візьме участь у заході, присвяченому початку великого розпродажу в’язниць, який проходитиме на території першого об’єкту, який буде виставлено на продаж - державної установи «Ірпінський виправний центр (№ 132)», - повідомляє пресслужба відомства.

У червні 2019 року наказом Мін’юсту центр у смт Коцюбинське під Києвом було законсервовано відповідно до рішення про його реорганізацію. Останніх засуджених було переведено до іншого виправного центру в серпні того ж року.

На продаж буде виставлено об’єкти нерухомості установи. Під час заходу Малюська розповість про плани подальших продажів та напрями використання отриманих від реалізації в’язниць коштів.

Читайте також: Кабмін розгляне закон про приватні СІЗО

Раніше заступниця міністра юстиції Олена Висоцька заявила, що в міністерстві працюють над розширенням проєкту державно-приватного партнерства і планують, крім слідчих ізоляторів, залучити інвесторів до користування закритими в'язницями.

На початку травня платні камери з'явилися в Київському слідчому ізоляторі. Зокрема, там є двомісна, тримісна і дві чотиримісні камери з поліпшеними умовами. Доба перебування в платній камері Київського СІЗО коштуватиме 2 тисячі гривень, за тиждень - 8 тисяч гривень, а за місяць - 12 тисяч грн. У Мін’юсті планують продавати подарункові сертифікати на користування цими камерами.