UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінінфраструктури прокоментували ініціативу заборонити жовтий сигнал світлофора

У міністерстві більше не можуть ігнорувати жовтий сигнал світлофору. Хочуть щось з ним зробити.

Кабінет міністрів дав доручення Міністерству інфраструктури, Міністерству внутрішніх справ , Національній поліції, Укравтодору та Укртрансбезпеці опрацювати питання щодо відміни жовтого сигналу світлофора на пропозицію заступника міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка.

Сам заступник міністра так прокоментував перспектив заборони: "Для ухвалення рішення потрібна консолідована виважена позиція низки міністерств та відомств. Поки про заборону жовтого сигналу світлофора не йдеться. Питання на стадії вивчення".

Водночас Лавренюк наголосив, що щоденно на дорогах України гине близько 11 людей: "Статистика кількості аварій за останній час, які трапились через проїзд на жовтий сигнал світлофора, невтішна. І це при тому, що жовтий забороняє рух. Тільки з початку року ми маємо мінімум 4 резонансні ДТП, у яких є загиблі та постраждалі. Ми не можемо і далі ігнорувати такі випадки і маємо реагувати. Окрему увагу треба сфокусувати на роботі жовтого сигналу світлофору в режимі миготіння, коли він сповіщає про нерегульоване перехрестя або наявність пішохідного переходу. Саме з цією метою урядом дано розпорядження щодо опрацювання питання і підвищення безпеки дорожнього руху", - сказав він.

Раніше повідомлялося про те, щ Кабінет міністрів у зв'язку з аварією 17 квітня у Кривому Розі, доручив Міністерству внутрішніх справ, Міністерству інфраструктури, Державному агентству автомобільних доріг "Укравтодор", Національній поліції, Державній службі з безпеки на транспорті "Укртрансбезпека" розглянути питання про скасування жовтого сигналу світлофора та в разі необхідності внести на розгляд уряду відповідний проект.