UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мінінформі розповіли про плани розширити мовлення на Крим

У 2018 році окупаційна влада півострова має намір спорудити власну телевежу поблизу Джанкоя.

Комісія по забезпеченню стабільного телерадіомовлення при Міністерстві інформаційної політики планує розширити українське мовлення в анексованому Криму, заявив секретар відомства Артем Біденко.

В ефірі "Еспрессо" він прокоментував інформацію про плани Росії побудувати телевежу в Криму для протидії Україні.

За словами Біденка, у 2018 році окупанти мають намір спорудити власну вежу поблизу Джанкоя, однак у комісії вже є плани щодо протистояння поширення російського сигналу.

"У нас є плани по додатковому збільшенню українського сигналу на території півострова", - зазначив він.

За даними секретаря Мінінформу, сигнал з Чонгарської вежі, побудованої в грудні минулого року, "добиває" до Джанкоя і навіть передмістя Судака.

"Оскільки потужностей та електроенергії у окупаційної влади не вистачає, то сигнал з Чонгарської вежі чудово добиває до Джанкоя. Там можна приймати українське цифрове телебачення, дивитися українські новини, і це сильно обурило кримську окупаційну владу", - додав він.

Раніше Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила п'ять телерадіоорганізацій, які будуть транслюватися на окупований Крим з вежі у селі Чонгар Херсонської області.

У березні 2017 року в селі Чонгар Генічеського району Херсонської області урочисто відкрили радіовежу для мовлення на окупований Крим. Вишка у Чонгарі дозволяє передавати до 7 радіопрограм і 32 телеканалів. Радіус дії сигналу вишки становить для радіо - 120-130 км і 80 км - впевненого прийому, для телебачення - 50-60 км.