UA / RU
Підтримати ZN.ua

У міліції пояснили, чому брали Майдан штурмом саме вночі

Міліція вирішила саме вночі провести очищення Майдану, щоб "не порушувати нормальний уклад життя, не заважати проїзду транспорту".

Силовики допомагали розчистити територію центру Києва, де знаходиться мітинг незадоволених діями української влади, саме вночі, щоб не заважати проїзду транспорту. Про це заявив заступник начальника головного слідчого управління МВС Олег Татаров в ефірі Шустер LIVE.

"Якщо проаналізувати статистику. Я говорю по співробітникам міліції. У нас в середньому за добу несуть службу в центральному районі міста 5 тисяч правоохоронців. Вночі ця кількість зменшується - 2-2,5 тисячі", - сказав він.

"І для того, щоб не порушувати нормальний уклад життя, не заважати проїзду транспорту, міліція виконувала операцію по виконанню рішення суду саме вночі", - додав Татарів.

Він також підкреслив, що міліція не "застосувала сили та спецзасобів". "Міліція виконувала рішення суду", - зазначив Татарів.

Як відомо, 11 грудня приблизно о 1 ночі міліція намагалася зруйнувати барикади, встановлені на Майдані Незалежності. Однак ця спроба провалилася.

Вранці силовики намагалися звільнити, зайняте мітингувальниками будівлю Київської міськадміністрації. !zn