UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Миколаєві проводяться масові обшуки у депутатів та бізнесменів - ЗМІ

Згідно з постановою суду, миколаївських депутатів від "Оппоблоку" підозрюють у "постачанні зброї і наркотиків з зони АТО".

У Миколаєві співробітники військової прокуратури і СБУ проводять масові обшуки у депутатів міської ради та місцевих підприємців.

Як повідомляють "Новости-N", посилаючись на джерело в прокуратурі, обшуки проходять у депутатів міської ради від "Опозиційного блоку" Ігоря Дятлова, Ігоря Копійки, Андрія Яковлєва, Світлани Ласурії, підприємців Олексія Пеліпаса і Владислава Чайки. Обшук також проводиться у Михайла Титова, відомого під прізвиськом "Мультик".

Обшуки проводяться, зокрема в будівлі ТОВ "Техноконтракт".

Наголошується, що всього в місті проводиться більше 90 обшуків. Слідчі дії санкціоновані Генпрокурором України Юрієм Луценком.

Обшуки проводять згідно з санкцією, виданою Жовтневим районним судом Маріуполя за поданням слідчого прокуратури Миколаївської області.

Журналісти з'ясували, що згідно з формулюванням судової постанови, перерахованих вище осіб підозрюють у постачанні зброї і наркотиків з зони АТО".

Крім того, обшуки проводяться у адвоката Василя Калаянова і ще двох миколаївських юристів. Зі слів депутата миколаївської міськради Владислава Єнтіна, обшуки проходять в департаменті ЖКГ.

У свою чергу, "НикВести" повідомляють, що правоохоронці прийшли з обшуками в будинок до директора підприємства "Центрлифт" Сергія Швеця. Його, а також чиновників міськради, підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.

Нагадаємо, 14 червня меру Миколаєва Олександру Сенкевичу ("Самопоміч") вручили протокол про корупцію. Ще один протокол про корупцію миколаївському міському голові вручили 13 липня.