UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Миколаївській області викрили АЗС, яка наторгувала контрафактним пальним на мільйони гривень

У Миколаївській області ДБР викрили нелегальний продаж пального. 

На Миколаївщині Державне бюро розслідувань припинило діяльність восьми автозаправних станцій. Половина з них не мала ліцензії на торгівлю підакцизним товаром, повідомляє пресслужба ДБР. 

За даними слідства, мережа АЗС продавала пальне неналежної якості та не мала відповідної документації. Як наслідок, податки також не сплачувались, обов’язкові платежі до комунальних установ не вносились. Такий тіньовий бізнес існував протягом 2022-2023 років.

Під час обшуків правоохоронці виявили близько 100 тонн контрафактного пального. Його походження встановлюється. Після проведення експертизи та у випадку його можливого використання, пальне буде передано до Збройних сил України.

Наразі відкрито кримінальне провадження щодо зловживання владою та незаконного збуту підакцизних товарів (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 204 КК України).

Читайте також: Начальнику Одеського військкомату загрожує до 12 років в’язниці за продаж “білих квитків” на тисячі доларів – ДБР

Нагадаємо, що раніше працівники ДБР повідомили про підозру головному геологу газопромислового управління «Полтавагазвидобування», що входить до АТ «Укргазвидобування». Разом зі спільниками він вкрав 4,6 млн грн підприємства та «відмив» їх через конвертаційний центр.