UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Миколаєві вбили історика і дослідника Голокосту Володимира Щукіна

Чоловіка знайшли мертвим в його квартирі.

У Миколаєві знайшли вбитим відомого краєзнавця, кандидата історичних наук, дослідника Голокосту, 67-річного Володимира Щукіна.

За інформацією поліції, 14 травня близько 7:00 на 102 зателефонував мешканець будинку по проспекту Центральному і повідомив, що двері квартири його сусіда відкриті, а сам він лежить на підлозі. Експерт, оглянувши тіло 67-річного чоловіка, виявив тілесні ушкодження голови і ножові поранення.

Слідчі почали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК «Умисне вбивство».

Місцеве видання « Новини-N » повідомило, що вбитий - відомий історик-краєзнавець Володимир Щукін. Як зазначає видання, в 2018 році при подібних обставинах був убитий Микола Шитюк, доктор історичних наук, який був науковим керівником кандидатської дисертації Щукіна.

Читайте також: На Львівщині засудили підлітків за вбивство безпритульних

Щукін працював на історичному факультеті Миколаївського національного інституту ім. Сухомлинського, потім був доцентом в Миколаївському навчальному Центрі Одеської державної юридичної академії.

У 2006 році захистив кандидатську дисертацію на тему «Становище єврейського населення Херсонської губернії в XIX - початку ХХ століття». Автор понад 250 наукових, науково-методичних і науково-популярних публікацій.