UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Миколаєві розслідують схему привласнення 2 млн гривень

Підозрювані привласнили кошти державного та місцевого бюджетів.

У Миколаєві проходять масові обшуки в Департаменті житлово-комунального господарства місцевої міської ради та за місцем проживання його керівництва.

Чиновників підозрюють у причетності до схеми на 2 млн гривень, говориться в повідомленні поліції Миколаївській області.

Чиновники департаменту протягом 2016-2020 років заволоділи бюджетними грошима в змові з посадовими особами комунальних підприємств Миколаєва та юридичних фірм.

Підозрювані провернули схему привласнення грошей державного і місцевого бюджетів, дублюючи вже виконані роботи та завищуючи їх обсяги. В результаті інтересам місцевої громади та державному бюджету завдали збитків на понад 2 млн гривень.

"Сьогодні, 19 лютого, правоохоронці проводять 11 санкціонованих обшуків у Департаменті ЖКГ, підприємствах і в місцях проживання керівників Департаменту з метою вилучення документів та інших речей, які мають значення доказів у справі", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Заарештовано групу хакерів, які промишляли підміною SIM і "заробили" на цьому мільйони

Раніше співробітники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіціі України виявили розтрату понад 4,5 млн грн посадовими особами одного зі структурних підрозділів філії "Південно-Західна залізниця" АТ "Укрзалізниця".

За фактом розтрати відкрито кримінальне провадження за ч.5 статті 191 Кримінального кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Посадові особи за свідомо відпрацьованою схемою розкрадали державні кошти, виділені на ремонт і облаштування зони очікування пасажирів приміського вокзалу Києва.

Також в Києві співробітники банку спробували заволодіти сумою в 11 мільйонів гривень. Вони підписали кредитний договір, де в якості застави оформили нежитлове майно і 3,5 тонни пшениці. Про це 1 лютого 2021 року повідомила Національна поліція України.

За повідомленням поліції, підозрювані реалізували шахрайську схему ще у 2017 році.

Директори департаментів дали позитивний висновок щодо ліквідності та прибутковості суспільства, а спеціаліст управління подав неправдиві документи з оцінки майна.

В результаті отримані кредитні кошти вивели на рахунки декількох підставних фірм, чим завдали банківській установі понад 11 млн гривень збитків.

Зараз двом директорам департаментів повідомили про підозри за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, а спеціалісту управління - за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).