UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "Ми-Україна" прокоментували показ сюжету з картою, на якій Крим зображено російським

Там визнали помилку та пообіцяли, що причетні понесуть відповідальність.

У вівторок, 16 січня, у ефірі телемарафону показали карту РФ, на якій російським зображено тимчасово окупований ворогом Кримський півострів. Інцидент стався у межах сюжету журналістки телеканалу “Ми-Україна” Олени Гончаренко. Згодом це медіа відреагувало на ситуацію, опублікувавши офіційний коментар на своєму сайті.

У згаданому сюжеті йшлося про "комунальний колапс в Росії". Зокрема, розповідалося про відсутність опалення в будинках жителів різних регіонів.

Читайте також: Новий глава комітету ВР зі свободи слова поставив під сумнів ефективність телемарафону

“В сюжеті дійсно була зображена карта Росії, на якій помилково позначений український півострів Крим. Це груба помилка. Команда визнає свою відповідальність. Ступінь провини кожного з причетних до створення та випуску матеріалу в ефір визначається. Винуватці неминуче понесуть покарання”, — наголосили в “Ми-Україна”.

Понад 40% опитаних жителів України повністю чи переважно погоджуються, що єдиний телемарафон, організований на початку повномасштабної війни, уже не актуальний, свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва разом з соціологічною службою “Центру Разумкова” на замовлення Руху ЧЕСНО.