UA / RU
Підтримати ZN.ua

У межах проєкту "Армія дронів" підготували 10 тисяч операторів БпЛА – Федоров

На меті є підготувати 60 ударних рот безпілотників.

За рік фандрейзингова платформа United 24 зібрала 325 мільйонів доларів, а в рамках проєкту "Армія дронів" в Україні вже підготовлено 10 тисяч операторів БпЛА. Про це в ефірі телемарафону розповів віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"За рік вдалося зібрати 325 мільйонів доларів. Цікаво, що люди підтримують зі 110 країн світу", – сказав він.

Щодо проєкту "Армія дронів" Михайло Федоров повідомив, що він продовжує розвиватися.

"Тільки нещодавно закінчили черговий збір і будуть нові збори на БПЛА, – зазначив Федоров. – Нещодавно ми закінчили першу частину проєкту навчання пілотів БПЛА, 10 тисяч пілотів навчили за цей час. Тобто «Армія дронів» – це про комплексний розвиток сфери БПЛА як з точки зору виробництва, так і з точки зору їх застосування".

Проєкт, за його словами, має на меті 60 ударних рот безпілотників, додав віцепрем'єр.

Читайте також: В Україні формують перші у світі ударні роти БПЛА – Генштаб

Нагадаємо, наприкінці місяця Федоров повідомив, що Міністерство цифрової трансформації передало 300 дронів DJI Mavic 3T Thermal в найгарячіші ділянки фронту.

Уже тривалий час тема безпілотників упевнено тримає перші рядки популярності в інформаційному просторі. Оборона Бахмута, корупційні скандали, ядерна загроза й навіть медалька для блогерки не привертають уваги суспільства більше, ніж дрони. Детальніше про це читайте у матеріалі Юрія Касьянова «Чи допоможуть дрони виграти війну?»