UA / RU
Підтримати ZN.ua

У метро Києва розширили перелік станцій з обмеженням на вхід

Під особливим контролем - п'ять з них.

Заступник начальника КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон заявила, що столичне метро стало частіше обмежувати вхід на деяких станціях у годину пік. Зараз під особливим контролем перебувають п'ять станцій.

Із пом'якшенням коронавірусного карантину і відкриттям транспортного сполучення у столичній "підземці" збільшився пасажиропотік. Зараз щодня метрополітен перевозить близько 700 тисяч пасажирів, розповіла Макогон у коментарі "РБК-Україна".

"Йде ослаблення карантинних заходів на загальнодержавному рівні, відновлюється рух приміських поїздів, збільшується кількість автобусів, збільшується кількість маршрутів, які приїжджають до Києва. Відповідно, збільшуватиметься кількість пасажирів. У нас немає якихось конкретних дат, коли пасажиропотік має досягти якоїсь межі", - пояснила вона.

Зараз на п'ятьох станціях кількість пасажирів збільшилася, тому вони перебувають під особливим контролем.

"Ми стежимо за пасажиропотоком в оперативному режимі. Під особливим контролем - станції "Житомирська", "Святошин", "Чернігівська", "Лісова", "Почайна". Це ті, на яких останніми днями зростає пасажиропотік", - сказала вона.

Обмеження на вхід означає, що станція працює на одні або двоє дверей. У пікові години на 20-30 хвилин ці станції можуть обмежувати на вхід, щоб розтягнути пасажиропотік, додала Макогон.

Читайте також: Компанія Subaru тимчасово зупинить випуск автомобілів

Нагадаємо, на початку березня метро Києва, Дніпра і Харкова закрили на карантин, запроваджений через пандемію коронавірусу. У Києві і Харкові метрополітен відновив роботу 25 травня.

За два місяці карантину і вимушеного простою "підземка" знову запрацювала у звичайному режимі. У метро пускають в масках і просять дотримуватися безпечної дистанції. Проте дозволяють заходити без рукавичок. Станції почали працювати за звичайним графіком.

Київський метрополітен за час простоювання на карантині зазнав збитків на суму 600 млн гривень.