UA / RU
Підтримати ZN.ua

У мережі виявили фейковий "сайт президента України"

Ресурс вже заблокований.

Державна служба спецзв'язку виявила фішинговий сайт, який імітує офіційне інтернет-представництво президента України.

Ресурс вже заблокували, повідомляє Держспецзв'язку.

Сайт був зареєстрований одним з найбільших в Росії реєстраторів доменних імен і хостинг провайдерів www.reg.ru і використовувався для проведення кібератак і поширення шкідливого ПЗ.

"Зараз фахівцями Держспецзв'язку проведена робота по блокуванню фішингового сайту", - йдеться в повідомленні.

Фішингові сайти імітують вебсайти органів державної влади, відомих брендів і компаній. Вони повторюють графічне оформлення і структуру реальних сайтів, але відрізняються від дійсного доменного імені.

Читайте також: Росія та Китай намагаються контролювати глобальний кіберпростір — The Washington Post

На подібних сайтах розміщуються посилання, за якими на комп'ютер користувача завантажуються файли з шкідливим програмним забезпеченням. Це робиться з метою отримання даних користувачів, поширення шкідливого програмного забезпечення, завантаження вірусів на комп'ютери.

"Якщо ви отримували лист з посиланням на фішингових сайтів һХХр://president.gov.ru.administration.vakansiyi.administration.president.gov-ru [.] Info/, а тим більше - відкривали вказаний файл, потрібно негайно перевірити факт наявності зазначених в індикаторах компрометації файлів на вашому комп'ютері, і видалити їх ", - попереджають в Держспецзв'язку.

Раніше повідомлялося, що співробітники Національної поліції і Служби безпеки України проводять обшуки в активістів Ukrainian Cyber Alliance Андрія перевезено, Олександра Галущенко і Шона Таунсенда, йдеться на сторінці групи в Facebook.