UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Мелітополі окупанти намагаються мобілізувати місцевих жителів в росармію

Також вони перешкоджають евакуації мирних громадян, а з допомогою колаборантів проводять "перепис населення".

Окрім колосальних втрат на полі бою, ще однією проблемою РФ є мобілізаційна кампанія, яка й далі провалюється. Тому росіяни намагаються залучити до лав росармії мешканців деяких міст. Такі випадки вже фіксувалися в Генічеську та Мелітополі, повідомив мер Іван Федоров в ефірі телемарафону

За його словами, росіяни навіть встигли зробити колаборантами деяких старших по будинках. Вони зливають ворогу інформацію про мешканців, аби окупанти згодом зробити "перепис населення" по квартирах, де мешкають чоловіки. 

"Сьогодні також є підтверджена інформація, що на блокпостах вони пропонують українським чоловікам вступити до лав армії, не пояснюють якої, щоб захищати інтереси окупантів в армії. Не змушують поки що, а пропонують. Але ми ж чітко розуміємо, що сьогодні окупанти пропонують, а завтра будуть змушувати це робити", – розповів Федоров.

Також у Мелітополі росіяни затримали вісім автобусів з гумдопомогою - вони їхали із Запоріжжя. На додачу вони перешкоджають виїзду громадян з міста, хоча на евакуацію сьогодні записано 6 тисяч людей.

Читайте також: Звільнений з полону мер Мелітополя зустрівся з Макроном
 

Нагадаємо, командування Західного військового округу ЗС Росії повністю провалило набір на військову службу. За планом донабору, щоб частково перекрити втрати російської армії в Україні, на службу за контрактом мали прийняти близько трьох тисяч осіб, а прийняли – 11.

Тим часом окупаційна влада в Криму проводить примусову мобілізацію. Замість видачі повісток військові патрульні примусово доставляють призовників  у призначені пункти збору.