UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Марші Слави в Києві взяли участь 10 тисяч осіб

У поліції заявили, що масова акція пройшла без інцидентів.

© Національна поліція України
Активісти вшанували пам'ять Небесної сотні і загиблих в зоні АТО
Активісти вшанували пам'ять Небесної сотні і загиблих в зоні АТО
© Національна поліція України
© Національна поліція України

У Києві з нагоди Дня захисника України пройшов Марш Слави, в якому, за підрахунками правоохоронців, взяли участь 10 тисяч осіб, заявив начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Кріщенко, повідомляє прес-служба поліції Києва.

За словами Крищенко, за порядком у Києві слідкували 4500 співробітників поліції і Нацгвардії, марш пройшов без порушень правопорядку.

"За приблизними підрахунками, до маршу приєдналися близько 10 тисяч осіб. Порушень правопорядку зафіксовано не було", - зазначив глава столичної поліції.

Марш Слави пройшов центральними вулицями Києва до Контрактової площі, передає "Українська правда".

На Майдані учасники ходи вшанували хвилиною мовчання "Небесну сотню", яка загинула під час подій на Майдані, і загиблих в зоні проведення АТО в Донбасі, приспустили прапори і зачитали молитву націоналіста.

Активісти несли в руках національну символіку, прапори України і "Правого сектора", запалені смолоскипи і скандували "Слава Україні - героям слава", "Слава нації - смерть ворогам", "Пам'ятай чужинець, тут господар - українець", "Бандера, Шухевич - герої України".

Для забезпечення порядку ходу супроводжували кілька сотень правоохоронців і кінна поліція.

Марш завершився на Контрактовій площі, де відбувся концерт з нагоди 75-річчя УПА та Дня захисника України.

Нагадаємо, що раніше президент України Петро Порошенко заявив, що українським військовим, які несуть службу в зоні проведення АТО в Донбасі, виплатять премії з нагоди Дня захисника.

Так, премія військовим, які виконують завдання на першій лінії оборони, складе 3000 гривень, на інших ділянках - 1000 гривень.

Президент доручив міністру оборони Степану Полтораку виплатити ці премії в жовтні.