UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Маріуполі знищено 90% інфраструктури міста

Місто бомбять уже 35 днів.

В оточеному російськими окупантами Маріуполі майже половину міської інфраструктури знищено повністю та відновленню не підлягає, повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

"На жаль, з п'ятої доби жорстоко знищують Маріуполь. Луплять із усього, що тільки можна – "Гаубиці", системи залпового вогню, "Гради", "Смерчі", Урагани", вогнемети "Буратіно". З 10-ї доби війни зайшли ворожі літаки. Вони скидали бомби, руйнували місто", - розповів Бойченко під час онлайн-брифінгу у понеділок у Києві.

Він додав, що 90% інфраструктури міста вже знищено, з яких 60% - із прямим попаданням ворожої артилерії чи авіації. При цьому 40% відновити вже неможливо.

Також, як сказав Бойченко, на сьогоднішній день удари по Маріуполі здійснюються і з моря, де знаходяться ворожі кораблі.

У британській розвідці заявили, що Маріуполь є головною метою російської армії зараз. Взяття міста допоможе Росії поєднати окупований Крим сухопутним кордоном зі своїми територіями.

З початку російського вторгнення із заблокованого міста вдалося евакуювати десятки тисяч українців, але ще близько 150 тис. мешканців міста залишаються там.