UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Львові затримали начальника курсу Академії сухопутних військ, який бив та принижував підлеглих

Він застосовував силу не лише руками, а й прикладом зброї та ременем.

Офіцеру загрожує до 12 років позбавлення волі.

Офіцеру загрожує до 12 років позбавлення волі.

Державне бюро розслідувань (ДБР) у співпраці зі Службою безпеки України (СБУ) повідомили про підозру начальнику курсу Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. У пресслужбі ДБР зазначили, що офіцер бив та принижував курсантів.

Повідомляється, що протиправні дії застосовувались на території казарм у Львівській області та в самій академії, розташованій в обласному центрі. За допомогою сили офіцер хотів «привчити» курсантів дисципліни та порядку.

ДБР додає, що «педагог» бив підлеглих не лише руками, а й прикладом зброї та ременем. Удари завдавались у голову та інші частини тіла. Причиною агресії могли стати неправильно складені речі або помилки у журналі. Одного разу офіцер змусив курсанта жувати цигарки перед товаришами, бо той курив та запізнився на шикування.

Читайте також: ДБР та СБУ повідомили про підозри рідним братам Медведчука та Козака

Правоохоронці не зазначили імені офіцера, проте видання ZAXID.NET повідомляє, що мова йде про майора Артура Антонова. Його підозрюють у застосуванні військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Наразі Антонов перебуває під вартою з можливістю внесення застави розміром 908,4 тис. гривень. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ДБР викрили в Одеській області командира, який змушував бійців будувати йому будинок. При цьому підлеглі отримували доплати за «виконання бойових завдань на передовій».