UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Львові та Дніпрі люди масово стоять у чергах на вакцинацію

Більшість пішли на такий крок лише через жорсткі обмеження на роботі.

У областях із «червоним рівнем» епідеміологічної ситуації щодо рівня захворюваності на коронавірус із початком введення нових обмежень зріс рівень вакцинації серед населення. Так, відповідно до даних Міністерства охорони здоров’я, серед лідерів із вакцинації впродовж 18 жовтня опинилися Дніпропетровська та Львівська області, а також в трійку ввійшов Київ.

У списку найактивніших щодо вакцинації областей опинились усі регіони, де нещодавно було введено жорсткі обмеження, а також Київ та Харківська область:

У Дніпрі сотні громадян простояли довгі черги біля пунктів вакцинації проти COVID-19. Як повідомило дніпровське медіа UA.TV лише зранку в центр вакцинації "Менора" в черзі стояло близько 500 осіб, які хотіли отримати першу дозу вакцини. При цьому більшість із них визнали, що вирішили вакцинуватись лише тому, що Дніпропетровська область перейшла в "червону" зону карантину з відповідними обмеженнями та «пільгами» для вакцинованих.

Черга на вакцинацію в Дніпрі

Схожа ситуація була у понеділок і у Львові –  у торгових центрах до пунктів вакцинації стояли довгі черги.

«Пару тижнів назад в динаміках торгового центру практично благали відвідувачів вакцинуватися, бо пункти вакцинації тупо простоювали. Тепер тут такі черги в кількасот метрів», - написав в Facebook колишній керівник управління інвестполітики ЛОДА Роман Матис.

Чергу за вакциною, зокрема, люди пояснюють необхідністю отримати довідку, аби не втратити роботу.

Черга на вакцинацію у Львові

Читайте також: Вакцинацію від коронавірусу в Україні стримують російські фейки - Ляшко

Станом на 19 жовтня від коронавірусу в Україні вакцинувались уже 14 639 324 людей. Так, першу дозу вакцини отримали 8 065 760 людей (серед них за добу 18 жовтня +109 667), другу дозу 6 573 564 людей (+83 402 відповідно за попередню добу).

Зазначимо, що особливістю цього «червоного режиму» є підвищений акцент щодо рівня вакцинації у персоналу та клієнтів сфер обслуговування.  Так громадські заклади працюватимуть лише за умови повної імунізації 100% персоналу, а обслуговуватимуть тільки повністю вакцинованих клієнтів. Також для певних професій вакцинація є обов'язковою.