UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Львові демонтували скульптуру присвячену депутатці Держдуми РФ

Скульптура переїде у музей “Територія Терору”.

У Львові в середу, 8 листопада, демонтували скульптурну композицію “Космонавтика”. Композиція була встановлена на честь космонавтки СРСР Валентини Терешкової, повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко у Facebook. 

“Скульптурна композиція “Космонавтика” на вулиці Виговського переїжджає в музей “Територія Терору”. Деколонізація”, – написав Москаленко.

Читайте також: Ломоносов — все: у Дніпрі на один пам'ятник російському діячеві стало менше

Про наміри демонтувати композицію стало відомо третього листопада. Тоді Андрій Москаленко зазначив, що мерія завершує підготовку всіх необхідних документів для її знесення.

Композиція, що складається із трьох променів-зірок та людини у скафандрі, була  встановлена у сквері на вулиці Виговського у 1983-му. Тоді вулиця була названа іменем радянської космонавтки Валентини Терешкової. У 2014 році вона, як депутатка Державної думи РФ від партії “Єдіная Россія”, проголосувала за анексію Криму.

Нагадаємо, що 1 серпня, з монумента “Батьківщина-Мати” у Києві повністю демонтували старий радянський герб. Його замінили на український тризуб.