UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Львівській області поховали курсанта Віталія Вільхова, який загинув в авіакатастрофі під Чугуєвом

Вічна пам'ять Віталію і всім хлопцям...

У середу, 30 вересня, Львівська область попрощалася із загиблим в авіакатастрофі курсантом Віталієм Вільховим. Поховали Віталія в його рідному селі Волиця Сокальського району, повідомили в прес-центрі Львівської ОДА, передає УНН.

"Відповідальний, життєрадісний, добрий і щирий хлопець, який прагнув тримати над нами небо... Його загибель - невимовний біль, яка назавжди залишиться в нашому серці. Вічна пам'ять Віталію і всім хлопцям, яких не стало в той страшний день. Нехай з Богом спочивають ", - сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Читайте також: Авіатроща АН-26 в Чугуєві: показання курсанта Злочевського допомогли слідству відновити події - ДБР

Нагадаємо, після катастрофи літака АН-26 з курсантами Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба єдиний вцілілий 20-річний В'ячеслав Золочівський розповів про те, що сталося.

Для В'ячеслава це був один з перших польотів, за плечима у нього лише 5 годин на небі, налітати повинні були ще три.

За його словами, на борту Ан-26 опановували навігацією, запуском двигунів, радіо-переговорами. У салоні - десять робочих місць з навчальними приладами, 20 курсантів в салоні і ще сім членів екіпажу. Слава сидів майже поруч з кабіною пілота. За його словами, політ тривав нормально, нічого незвичайного. І раптом він прийшов в себе всередині палаючого літака. "Я, мабуть, вдарився головою", - згадує.

Слава не міг зрозуміти, що відбувається. Все здавалося нереальним епізодом з комп'ютерної гри. Хлопця привалило фюзеляжем, можливо, це вберегло його сильних опіків. Він зміг виповзти зсередини. Тим, що бачив і пережив у той момент, поки не готовий ділитися.