UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Львівській області після загибелі двох пацієнтів з COVID-19 через відключення світла звільнено головлікаря лікарні

В кінці листопада 2020 року в центральній районній лікарні Жовкви після відключення світла померли пацієнти з тяжким перебігом COVID-19.

Мер Жовкви Олег Вольський звільнив головлікаря місцевої центральної районної лікарні Ігоря Шевціва. У листопаді 2020 року тут через знеструмлення померли двоє пацієнтів. Розпорядження мер опублікував на сторінці в Фейсбук.

Тоді в Жовкві в центральній лікарні загинули двоє пацієнтів з коронавірусів після того, як в лікарні зникло світло, а керівництво не підключило електричний генератор, який простояв в гаражі.

Згідно з опублікованим документом, обов'язки директора лікарні виконуватиме заступник Володимир Боровик.

"Згідно з виданим мною розпорядженням - з 15 лютого 2021 звільнений Шевців Ігор Євгенович з посади директора КНП" Жовківська лікарня "(" Жовківська ЦРЛ "), - написав Вольський.

Далі буде проведено відкритий конкурс для визначення нового керівника установи, про який адміністрація повідомить пізніше.

Лікар розповів виданню Zaxіd.net, що звільнення було загальним з мером рішенням. Ігор Шевців сподівається надалі залишитися працювати в лікарні.

"Це було спільне рішення. Я написав заяву. Поки я звільнився з посади головного лікаря. Дайте я визначуся і тоді все всім розповім... Якщо мене візьмуть, то залишаюся", - розповів колишній головлікар.

Читайте також: Вчені розповіли, скільки в середньому пацієнти лікуються від коронавірусу – Newsweek

Нагадаємо, в кінці листопада 2020 року в місцевій центральній районній лікарні після відключення світла померли пацієнти з коронавірусом. Тоді хворих намагалися врятувати вручну, хитаючи мішки з киснем, але результат виявився марним. У Львівобленерго говорили, що керівництво лікарні попереджали про можливі перебої з електропостачанням, яке пропадало в лікарні двічі. Керівник лікарні Ігор Шевців відразу після інциденту взяв лікарняний. Також на лікарняний пішов голова районної ради, якому підконтрольна центральна лікарня.