UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Луцьку шукають чоловіка, який підстрелив військового під час нападу на пост ТЦК

Військові, які були на посту, до цього отримали поранення у зоні бойових дій і переведені на службу в тил.

На пост охорони Луцького територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) напав невідомий зі зброєю, який поранив одного солдата.

Інцидент стався під час комендантської години у ніч 27 серпня, повідомили в Оперативному командуванні "Захід". Зазначається, що невідомий нападник вистрілив по посту охорони ТЦК, внаслідок чого поранення отримав старший солдат – його доправили у госпіталь.

Читайте також: У Луцьку чоловік погрожував зброєю працівникам ТЦК та поліції. Його затримали

Солдати роти охорони, які на той час виконували свої обов’язки, відкрили вогонь у відповідь, проте нападник зміг втекти. Наразі його шукають.

Оперативне командування "Захід" наголосило, що ТЦК – це об'єкт із особливим режимом охорони. В разі загрози життю, солдати мають право застосовувати зброю на ураження.

Також військові, які несли службу під час нападу, мають бойовий досвід і після поранень на передовій переведені на службу в тил у Луцький ТЦК.

Читайте також: У Волинській області чоловік поранив ножем працівника ТЦК: постраждалий раніше воював

"Усі, хто наважиться стріляти у військових, будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством. Правоохоронні органи активно шукають нападника, і будьте певні – його знайдуть", – підкреслили в ОК "Захід".

Також усім військовим у ТЦК нагадали про необхідність відкривати вогонь на ураження, якщо виникає загроза їхньому життю.

Читайте також: У Києві розслідують сутичку між ТЦК та цивільними

Нагадаємо, в Одесі троє людей напали на працівницю патрульної поліції і військовослужбовців ТЦК та СП, які намагалися вручити повістку одному з чоловіків. Одному з фігурантів вдалося втекти.

Також четверо чоловіків отримали підозри за побиття працівника Верховинського РТЦК та СП на початку липня у Ворохті. Їм загрожує чотири роки за ґратами.