UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Луганській області затримали бойовика терористичного угруповання "Призрак"

Злочинець пройшов підготовку під керівництвом російського інструктора, який навчав бойовиків поводженню з кулеметами й мінометами.

Співробітники СБУ затримали в Луганській області бойовика батальйону бойовиків "Призрак" так званої "ЛНР". Відео затримання оприлюднено прес-службою відомства.

Як повідомляє прес-служба СБУ, правоохоронцями встановлено, що двічі судимий житель тимчасово окупованого Перевальська приєднався до терористів після звільнення з в'язниці в 2014 році.

"Бойовик "служив" у комендатурі та зі зброєю охороняв штаб бандугруповання "Призрак" в Алчевську. Зі слів затриманого, у незаконному збройному формуванні він пройшов підготовку під керівництвом російського інструктора, який навчав бойовиків поводженню з кулеметами та мінометами", – вказується в повідомленні відомства.

Відзначається, що на початку 2016 року злочинець з особистих причин пішов від бойовиків і переселився на підконтрольну Україні територію. Тривалий час він переховувався у близької знайомої в Рубіжному, де і був затриманий.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації), бойовику оголосили про підозру у скоєнні злочину.

Нагадаємо, ватажка терористичного батальйону "Призрак" так званої "ЛНР" Олексія Мозгового було убито в результаті замаху 23 травня 2015 року.

Автомобіль, в якому перебував ватажок бойовиків, був підірваний за допомогою вибухового пристрою, а потім обстріляний невідомими з кулеметів.