UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Лондоні назвали Авдіївку місцем найбільшого російського успіху з весни 2023-го

Тим часом Україна продовжує контролювати 7-кілометровий коридор для здійснення постачання. 

У Міноборони Британії підтвердили, що російські війська мають успіх в районі Авдіївки у Донецькій області. У повідомленні на сторінці у соцмережі Х пресслужба відомства стверджує, що окупанти просунулися на північному напрямку "кліщів". 

За два місяці наступу там росіяни сумарно просунулися на два кілометри. Це досягнення скромне, але воно є найбільшим успіхом ворога з весни 2023-го, за який РФ заплатила тисячами життів. 

У розвідці також додали, що росіяни потрохи таки наближаються до коксохіму. Там розташована одна з кількох оборонних позицій ЗСУ. Тим часом Україна продовжує контролювати коридор шириною близько 7 км, через який відбувається надходження постачання. 

Читайте також: Росіяни посилили атаки на бахмутському та авдіївському напрямках – Генштаб

Нагадаємо, 23 листопада генерал Олександр Тарнавський заявив, що російські окупаційні війська розпочали третю хвилю активних наступальних дій на авдіївському напрямку. Згодом очільник військової адміністрації Віталій Барабаш додав, що ворог "відкрив" для наступу на місто четвертий напрямок - зі сторони Донецька через село Спартак.