UA / RU
Підтримати ZN.ua

У "ЛНР" хочуть використовувати УПЦ МП для власного піару - ІС

Бойовики хочуть "підкупити" місцевих священиків фінансуванням ремонту храмів.

Керівники "ЛНР" налагоджують співпрацю з місцевим духовенством УПЦ МП, щоб використовувати церкву для популяризації своєї діяльності серед населення.

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook керівник групи "Інформаційне Спротив" Дмитро Тимчук, заради прихильності місцевих священиків бойовики планують створити організацію, яка буде фінансувати ремонти і будівництво православних храмів.

"Керівництво "ЛНР" намагається налагодити співпрацю з місцевим духовенством УПЦ МП з метою використання церкви в кампанії з популяризації своєї діяльності. В рамках цієї ініціативи планується створення "громадської організації" (попередня назва "Спас"), яка буде займатися фінансуванням ремонтів та будівництва православних храмів", - йдеться в повідомленні групи.

Зазначається, що на посаду керівника нової структури сепаратистів розглядається кандидатура "начальника відділу у справах релігійних організацій і духовності міністерства культури, спорту і молоді ЛНР".

Нагадаємо, що в серпні Головне управління розвідки Міноборони України повідомляло, що ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький і близьке коло його прихильників здійснюють розкрадання російських фінансових надходжень під виглядом "інвестування" в розвиток магазинів і автозаправних станцій.

За даними українських розвідників, власники магазинів та АЗС змушені повертати 100 відсотків "інвестованих" коштів під загрозою припинення їх приватної підприємницької діяльності.