UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Ляшка пропонують розширити перелік професій для обов'язкової вакцинації – список

У нього пропонують включити співробітників всіх держустанов, соцпрацівників і співробітників стратегічних підприємств.

Міністерство охорони здоров'я України пропонує розширити перелік професій, для яких передбачена обов'язкова вакцинація від коронавірусу.

Вакцинують зараз Пропонують вакцинувати
Співробітників центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів Співробітників підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади
Співробітників місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів Працівників установ та закладів, що надають соціальні послуги закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів
Працівників установ вищої, післядипломної, професійної передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, зокрема спеціальної, дошкільної, позашкільної освіти, установ спеціалізованої освіти і наукових установ незалежно від типу і форми власності Співробітників підприємств, установ і організацій, включених до Переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 4 березня 2015 року №83

Проєкт змін до наказу за підписом гендиректорки Директорату громадського здоров'я та профілактики захворювань МОЗ Ірини Руденко опублікований на сайті Федерації профспілок України.

Читайте також: Вакцинацію від коронавірусу в Україні стримують російські фейки - Ляшко

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що нова хвиля COVID-19 в Україні почалася раніше, ніж прогнозувалося, і за своєю інтенсивністю наближається до показників минулої осені. З 15 жовтня до «червоної зони» переходить Херсонська область, на межі переходу балансують ще кілька регіонів.

З 23 вересня Україна перебуває у «жовтій зоні» епіднебезпеки. В усіх регіонах діють нові правила карантину, що стосуються роботи громадських і навчальних закладів.

За даними МОЗ, близько 96% осіб, які захворіли на коронавірус у вересні, не були вакциновані. Зараз міністерство намагається наростити темпи вакцинації українців. Так, з листопада вчителів, які відмовляються робити щеплення, відправлятимуть у відпустку власним коштом.