UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Литві впевнені, що Конгрес все ж ухвалить рішення на користь України: "Питання допомоги стало заручником внутрішньої політики"

Анушаускас переконаний, що це зроблять до середини грудня. 

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що завдання Росії - зруйнувати міжнародний порядок. Якщо агресору це вдасться, то шкода виявиться значно більшою за витрати партнерів на військову допомогу Україні, наголосив він на тлі провального голосування у Сенаті. Як повідомляє LRT.lt, Анушаускас разом з литовською прем'єр-міністеркою Інгрідою Шимоніте назвали події у США неприємною обставиною, запевнивши, що вони обоє вірять, що в кінцевому результаті допомогу буде схвалено.

Глава Міноборони додав, що в приватних розмовах республіканці запевняли його, що проблему буде вирішено до середини грудня. 

"Війна в Україні та дії Росії руйнують міжнародний порядок, і якщо він повалиться, це спричинить у десятки разів більше витрат, ніж зараз", – сказав Анушаускас, додаючи, що питання про продовження підтримки нашої країни виникає у кожної з держав. 

Шимоніте також вважає, що у Конгресі все ж ухвалять рішення на користь України, адже "на рівні риторики" не виникає сумнівів, що більшість законодавців підтримують такий крок. 

"Прикро, що це питання – і не тільки українське, а й ізраїльське та загальний пакет підтримки – стало заручником внутрішньої політики", – сказала вона.

Читайте також: Може пролитися кров американського солдата: Кірбі звернувся до законодавців на тлі провального голосування Сенату

Нагадаємо, 6 грудня США оголосили про надання нового пакета військової допомоги для України на суму 175 млн доларів. Втім, він може виявитися останнім, адже того ж вечора у Сенаті провалили голосування за виділення 61 млрд доларів для продовження підтримки нашої держави. Причиною став конфлікт між демократами та республіканцями щодо міграційної політики та ситуації на мексиканському кордоні. 

Як працюють "американські інвестиції" пояснює Іван Верстюк у статті на ZN.UA "Ціна американської допомоги для України: що дорожче, то дешевше".