UA / RU
Підтримати ZN.ua

У липні аеропорт "Жуляни" на п'ять днів закриють для пасажирських рейсів

У липні Київ відвідає британський авіаклуб, що складається з 30 літаків. На період їхнього прильоту в аеропорт "Жуляни" не буде працювати для пасажирських рейсів.

Через прибуття до Києва ескадри британського авіаклубу "Air Squadron" з 30 літаків часів Другої світової війни тимчасово буде закрито повітряний простір і вильоти пасажирських літаків в аеропорту "Жуляни". Про це повідомив перший заступник генерального директора аеропорту "Жуляни" Олег Петровський.

"Я хочу вибачитися перед пасажирами за незручності, які триватимуть 5 днів. Авіаційний простір тимчасово буде перекрито і вильоти пасажирських рейсів майже не будуть здійснюватися. Однак візит британського авіаклубу є дуже значною і важливою віхою, в тому числі для аеропорту та музею авіації. Адже саме з "Жулян" почалася історія української авіації", - зазначив він.

За його словами, члени британського військово-історичного проекту "Клуб любителів старовинної авіації "Air Squadron" на чолі з принцом Кентським Майклом відвідають Україну в період з 30 червня по 10 липня Україну. Під час візиту планується організація виставки ретро-літаків, а також показові виступи повітряної ескадри і реконструкція військових битв.

Окрім того, з 5 по 9 липня британський принц Майкл Кентський в рамках офіційного візиту в Україну з делегацією "Air Squadron" відвідає Севастополь.

Раніше повідомлялося про те, що уряд готує українські аеропорти до приватизації і хоче витратити на них 13,5 млрд грн бюджетних грошей у найближчі десять років. Ще 4 млрд грн за цей час повинні вкласти приватні інвестори.

Про це йдеться у концепції державної програми розвитку аеропортів до 2023 року, яка була підготовлена Мінінфраструктури та прийнято 22 травня на засіданні Кабміну. !zn

Читайте також:

Держава витратить на аеропорти 13,5 млрд грн, а потім приватизує

До аеропорту в Жулянах побудують нову дорогу за 100 млн грн

У Жулянах відкрили міжнародний термінал аеропорту "Київ"

Іванющенко став власником половини аеропорту "Жуляни"