UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Курбан-байрам Янукович побажав мусульманам натхнення на добрі справи

Голова держави привітав мусульман зі святом Курбан-байрамом і побажав щастя, достатку та домашнього затишку, а також, щоб в ці дні щирі молитви зміцнювали їх у вірі і надихали на добрі справи.

Президент України Віктор Янукович привітав мусульман України зі святом Курбан-байрам. "Сердечно вітаю вас із Курбан-байрамом. Це свято, символізуючи взаємопрощення, спонукає до миру та допомоги ближньому. Нехай у ці дні щирі молитви укріплять вас у вірі і надихнуть на добрі справи заради благополуччя родини та України", - йдеться у вітанні на сайті голови держави у вівторок.

Янукович побажав ісламському співтовариству України "здоров'я, щастя, радості, достатку і домашнього затишку".

Курбан-байрам відзначається у 10 день дванадцятого місяця ісламського місячного календаря і завершує хадж - щорічне паломництво мусульман до Мекки. Напередодні урочистості учасники хаджу сходять на гору Арафат, а у День жертвопринесення здійснюють символічне побиття диявола камінням і обхід навколо Кааби.

Кожен мусульманин у день свята повинен зарізати жертовну тварину. Вважається, що з першою краплею крові цієї тварини людині, яка здійснює курбан (жертву), прощаються її гріхи. Одну третину м'яса з'їдає родина, другу віддають сусідам, третю - бідним.

В день свята прийнято відвідувати святкову молитву у мечеті, відвідувати близьких, молитися за померлих і роздавати милостиню. !zn

Читайте також:

Янукович вважає мусульман взірцем толерантності

У США надійшли у продаж кулі для вбивства мусульман, які не дадуть їм потрапити в рай

Нинішній рік поб'є рекорди за кількістю мечетей, які споруджують в Європейському союзі

Держдеп США заявив про релігійну дискримінацію в Україні