UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму знову сталися аварії на енергомережах, знеструмлено 5 сіл

Відключення електрики торкнулося жителів Джанкойського і Сімферопольського районів.


В анексованому Російською Федерацією Криму жителі деяких сіл у Джанкойському і Сімферопольському районах залишились без електроенергії у зв'язку з черговими аваріями на енергомережах.

"РЕМ Джанкойського району повідомляє, що в зв'язку з аварією на лініях електропередач відключені від електрики наступні населені пункти: с. Медведівка, вул. Султана; с. Зернове - повністю. Ведуться ремонтні роботи... РЕМ Сімферопольського району повідомляє: у зв'язку з аварією на лінії електропередач 10кВ відключені від електрики наступні населені пункти: с. Левадки, с. Трудолюбово, с. Чистеньке", - йдеться в повідомленні прес-служби окупаційної адміністрації Криму.

6 січня повідомлялося, що в Криму розробляють єдиний графік відключень електроенергії для "муніципалітетів". Як заявив голова окупаційної влади" Криму Сергій Аксьонов, це рішення прийняте "за підсумками аналізу попередніх графіків віялових відключень". У той же деньу Криму сталося кілька аварій на лініях електропередач і трансформаторних підстанціях. Через це без світла залишилися кілька житлових районів.

Як писала Валентина Самар у ZN.UA в статті "Коридор у Крим", підриви опор ліній електропередач, які знеструмили Крим, повністю дезорганізували роботу окупаційної адміністрації та оголили "кримську засмагу" короля великої держави. Колапс життезабезпечення торкнувся кожного жителя Криму.