UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму заарештували сімферопольця, з яким кілька днів не було зв'язку

Дружина Дениса Кашука заявила, що до її чоловіка могли застосовувати тортури.

Підконтрольний Кремлю "Київський районний суд" окупованого Сімферополя обрав місцевому жителю Денису Кашуку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 18 лютого 2020 року, передає "Крим.Реалії". Кашука ФСБ РФ затримали нібито за "придбання і зберігання зброї".

Засідання "суду" відбулося в закритому режимі. При цьому на початку засідання Денис Кашук подав клопотання про закриття процесу.

Як повідомлялося, в окупованому Сімферополі ФСБ РФ затримала місцевого жителя Дениса Кашука, якого нібито підозрюють у придбанні та зберіганні зброї. За словами дружини Кашука Ольги, він не виходив на зв'язок з 17 грудня, а в їхньому будинку провели обшук.

За словами жінки, вона підозрює, що проти її чоловіка застосовували тортури, щоб він обмовив себе. У свою чергу адвокат Назім Шейхмамбетов повідомив, що ФСБ підозрює Кашука за двома статтями – 222 і 222.1 КК Росії ("незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів").

Адвокат додав, що Денис Кашук аполітична людина, який "займався своєю сім'єю, працював у сфері реклами". У ФСБ не коментували затримання.