UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму суд заарештував оператора телеканалу ATR за минулорічний мітинг

Російські слідчі нібито знайшли відеодокази участі Ескендера Набієва у мітингу 26 лютого 2014 року.

Київський районний суд Сімферополя у середу, 22 квітня, заарештував на 2 місяці оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Набієва за звинуваченням в організації та участі в масових заворушеннях 26 лютого 2014 року.

"Слідство переконане, що Набієв брав участь у мітингу 26 лютого як активний учасник, нібито у них є відеодокази", - заявив адвокат Набієва Джеміль Темише, також повідомивши про переконання суду в тому, що Набієв може сховатися і чинити тиск на свідків.

За словами адвоката, вони з підзахисним готуються подавати апеляцію. На поточний момент Набієва перевозять з ІТТ Сімферополя в СІЗО.

Читайте також: На створення проросійської заміни ATR виділено понад 3 млн доларів

21 квітня в Криму "по справі 26 лютого" затримали оператора телеканалу ATR. Напередодні в будинку Ескендера Небиева проводили обшук.

26 лютого 2014 року в будівлі Верховної ради АРК у Сімферополі відбулися зіткнення між учасниками мітингу кримських татар (більш 5 тисяч чоловік) та мітингу проросійських сил (близько 1,5 тысчяч). Тоді на сесії Верховної ради АРК намагалися поставити питання з розмитим формулюванням про ситуацію в Криму, проте в залі не було кворуму (зареєструвалося лише 40 депутатів із 100).

Наступної ночі будівлю Верховної ради АРК було захоплено російським спецназом.