UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму стало відпочивати більше російських туристів, і менше - українських

У першому півріччі 2013 року кількість російських туристів у Криму збільшилася на 18%. У той же час, відпочиваючих на півострові стало менше.

У першому півріччі 2013 року у Криму стало більше туристів із Росії, але зменшилася кількість відпочиваючих з інших регіонів України.

Дані з прикордонних пунктів пропуску аеропорту у Сімферополі і поромної переправи "Крим-Пором" показали зростання кількості російських туристів на 18%, повідомив голова постійної комісії Верховної Ради АРК із санаторно-курортного комплексу, туризму та підприємництва Олексій Черняк.

"Інформація, що надходить з інших пунктів пропуску на кордоні з Російською Федерацією, свідчить про аналогічну картину. Разом з тим, у цьому році у Крим стало менше, ніж у попередні роки, відпочиваючих з інших регіонів України", - зазначив Черняк.

Як приклад чиновник навів дані завантаженості санаторію "Саки" в однойменному місті: якщо в першому півріччі 2012 року кількість відпочиваючих росіян становила 54%, то в першому півріччі цього року вже 64%, а громадян України - відповідно 39% і 28%.

Черняк також додав, що, за даними на 1 серпня 2013 року, залізницею на півострів приїхало 3,4 млн осіб, що на 2% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року; авіатранспортом прибуло 334,95 тис. осіб (зростання на 9,9%).

У цілому, за його інформацією, курортний сезон у Криму проходить практично на рівні минулого року.

Однак при цьому найбільше зростання туристів було відзначено у березні (на 46%) і травні (на 13%), що зумовлено тривалими святковими вихідними днями і гарною погодою.

"Курортний сезон 2013 року має низку відмінностей від попередніх. Різке зростання порівняно з 2012 роком тих, хто приїхав до Криму на лікування в лютому, березні, квітні і травні показує правильність обраного акценту у розвитку санаторно-курортного комплексу на лікувальну складову", - зазначив Черняк.

На 1 серпня 2013 року кількість відпочивальників з початку року в Криму, розрахована за методикою Національної академії природоохоронного і курортного будівництва (Сімферополь), склала 3,397 млн осіб. У 2012 році за аналогічний період в Криму відпочило 3,375 млн. людей. !zn

Читайте також:

Небувалий урожай у Криму обвалив ціни на персики в три рази

Третина киян проведуть літню відпустку вдома, кожен п'ятий поїде до Криму

Взимку у Криму зафіксували рекордний наплив туристів

"Ластівчине гніздо" на межі руйнування: Азарова попросять врятувати пам'ятку архітектури