UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму продовжили арешт викраденому українському військовому

Українця утримуватимуть під арештом ще два місяці.

Підконтрольний Кремлю "Київський районний суд" окупованого Сімферополя продовжив на два місяці арешт українському військовому Євгену Добринсокму, котрого російські силовики викрали біля адмінграніци з включеним Кримом, передає "Крим.Реаліі ". Українського військового будуть утримувати під арештом 1 вересня цього року.

«Сьогодні вийшов з клопотанням старший дізнавач прикордонного управління ФСБ про продовження запобіжного заходу Добринському Євгену Вікторевічу до 1 вересня. Суд вислухав думку дізнавача, прокурор підтримав клопотання. Захист був проти, заперечував, це занадто суворий запобіжний захід, просили призначити інший, більш м'який запобіжний захід. Однак суд, пішов у дорадчу кімнату та прийняв рішення про продовження арешту», - розповів адвокат Іслям Веліляєв.

Читайте також: Окупанти Криму підтвердили "затримання" українського десантника Добринського

Нагадаємо, 30 травня на адміністративному кордоні окупованого Росією Криму біля півострова Чонгар зник український військовий Євген Добринський. За даними журналіста Юрія Бутусова, солдат Євген Добринський служив в 13-му батальйоні 95-ї десантно-штурмової бригади. В ВСП повідомили, що з моменту зникнення бійця відразу ж почалися пошуки, проте, результатів вони не дали.

Пізніше з'ясувалося, що його викрали співробітники ФСБ РФ. 3 червня підконтрольний окупантам "Київський районний суд" Сімферополя заарештував українця на місяць.

Адвокат військового повідомляв про те, що співробітники ФСБ Росії в окупованому Криму розпитували Євгена Добринського про охорону адміністративного кордону між півостровом та Херсонською областю.