UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Криму окупанти затримали українця за "наругу над гербом і прапором РФ"

Чоловіка нібито з середини жовтня 2017 року розшукували співробітники Федеральної служби виконання покарань РФ.

В анексованому Криму прикордонники затримали громадянина України, якого нібито розшукували за звинуваченням у нарузі над державним гербом і прапором Росії, повідомляє ТАСС з посиланням на прикордонне управління ФСБ РФ.

"Чоловіка вважають винним у нарузі над державним гербом і прапором Російської Федерації, що карається позбавленням волі на строк до одного року, або примусовими роботами на той же строк", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що 35-річного українця затримали в пункті пропуску "Армянськ" на адмінмежі півострова і України під час перевірки документів.

За даними прикордонників, чоловіка з середини жовтня минулого року розшукували співробітники Федеральної служби виконання покарань РФ. Затриманого передали "ініціаторам розшуку".

Раніше МЗС України висловив протест у зв'язку з незаконним переміщенням до Росії кількох громадян України, затриманих на території окупованого Криму. Мова йде про фігурантів "ялтинської справи Хізб ут-Тахрір" Мусліма Алієва, Еміра-Усеіна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Рефата Алімова, Арсена Джеппарова, затриманих за сфабрикованими звинуваченнями у терористичній діяльності.